איך שומרים על יין בטמפרטורה מושלמת
כמה פעמים יצא לכם להתארח אצל מישהו, להתיישב על הספה שלהם בסלון, לפתוח בשיחה קולחת ואז לטעום מהיין הלבן שהם הגישו לכם ולגלות שהוא טיפה קפוא, או יותר גרוע , הוא פושר? ובכן, זה קצת עצוב אבל הסיבה העיקרית לכך היא כי למארחים הנחמדים שלכם, שלא עשו כל רע בחייהם, פשוט לא היו האמצעים או הידע על מנת לשמור על היין שלהם בטמפרטורה נורמאלית. אם כן, מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על היין בטמפרטורה הולמת?
הדרך הקלאסית והיקרה ביותר כי כמובן מרתף יינות. אם אתם מסוגלים לבנות במרתף שלכם חלל שיהיה מיועד לאחסון יינות ישראלים איכותיים,צרפתיים או איטלקיים זה הדבר הטוב ביותר. אם אתם לא מליינים ולא גרים בבית פרטי בכפר שמריהו אבל יש לכם שכנים זורמים וקצת מקום במרתף – אולי תוכלו להעלות את ההצעה הזו בישיבת ועד הבית הבאה. מרתף יינות דורש תכנון על ידי מהנדס המומחה לעניין.
בדרך כלל מחפים את הקירות בעץ מיוחד השומר על הארומה של היין ומונע מרטיבות לחדור לאזור אך עדיין שומר אותו צונן. זו תורה בפני עצמה ולכן יש לעשות זאת עם איש מקצוע ולא לחשוב שאתם יכולים לארגן את מרתף היין שלכם בעצמכם.
אפשרות נוספת וקצת יותר שפויה היא כמובן מקרר יינות. מקרר יינות זה קומפקטי, פשוט וזול שכל אחד יכול להרשות לעצמו.
החל ממקררים שעולים כאלף וחמש מאות שקלים ועד למקררים שעולים מאה אלף שקלים. הכל נמצא בשוק וכמובן שהבדלי המחירים הם לאו דווקא עדות לחוזקו של המכשיר אלא בעיקר למותג שלו ולמי שעיצב אותו. אז לכן אין צורך להתרגש ממחירים מפוצצים כי גם מקרר באלפיים שקל בהחלט יכול לעשות את העבודה.
כאשר קונים יין חשוב להסתכל על האריזה שלו ולראות מהי הטמפרטורה המומלצת ובהתאם לכך לכוון את המקרר. לרוב היינות יש אותה טמפרטורה מומלצת ולכן זו לא בעיה לאחסן אותם יחד. הבעיות מתחילות כאשר מאחסנים יין במקרר רגיל עם פירות וירקות הזקוקים לקור גדול יותר ואז היין שלכם קופא. אין פדיחה גדולה מזו כאשר מארחים מישהו שרוצים להרשים.
האופציה האחרונה היא אופציה לתפרנים. פשוט מאוד – הגישו יין אדום בלבד. כידוע, רק יין לבן הוא הזקוק לקירור ואילו יין אדום זקוק לו רק לאחר הפתיחה אבל גם זה לא חובה. לכן, אם אתם מארגנים ארוחת ערב מיוחדת, לכו על יין אדום והימנעו ממבוכה.