מסיבת שחרור
קצת לפני שמתחילים את החיים, ואחרי שסיימתם את הצבא ועברתם את יום השחרור , מסיבת שחרור היא רעיון גאוני שמקבץ את כל החברים ביחד לשמחה ארוכה ומהנה… אחרי לפחות שנתיים או שלוש שנים של שירות צבאי לא יזיקו כמה רגעים של פורקן ופאן נטו, ממש לפני שמתחילים את המרוץ הגדול… טיול, לימודים עבודה וכהנה וכהנה.
אז קודם כל צריך להחליט מתי חוגגים וברור שהעדיפות הינה לסוף השבוע. אל תשכחו שחלק מהחבר'ה בטח עדיין בצבא, ולכן לא סביר שיהיו פנויים לחגיגות באמצע השבוע. חוץ מזה, גם אלו שהשתחררו, מן הסתם יהנו יותר בסוף השבוע, אז אפשר לחגוג עד השעות הקטנות של הלילה.
לגבי המיקום של הארוע, כמובן שלא חסרות אופציות, אבל זה מאד תלוי באופי הארוע שאתם מעוניינים בו. ניתן לבחור בארוע תחת כיפת השמיים, למשל בחוף הים, או בחורשה. ארוע כזה יכול בדרך כלל להימשך עד אור הבוקר.
אפשרות נוספת היא מקום סגור – אולם, מסעדה או בר שסוגרים לאותו ערב ומזמינים לשם את כל החבורה. ארוע בבר למשל נושא אופי אחר לחלוטין מארוע בחוף הים, ואתם צריכים להחליט מה יותר מתאים לאופי שלכם ולאופי של האורחים שלכם.
סביר להניח שבכל מקום שתבחרו ושתחשבו שמתאים לכם, תוכלו להגיע לסידור הולם, ולמחיר המתאים. רצוי כמובן לבחון מספר מקומות שעונים לכם על הקריטריונים, ורק לאחר מכן לבחור את המקום המתאים לכם מכולם.
מומלץ מאד להתאים את הכיבוד לארוע. כלומר, במידה והארוע מתרחש בחוץ, תחת כיפת השמיים, הכיבוד צריך להיות קליל, כמו חטיפים, סנדוויצ'ונים וכיוצא בזה. הפואנטה היא בכל מקרה האלכוהול, ומזה כדאי שלא יחסר.
בכל מקרה, לא משנה היכן בחרתם לקיים את הארוע תדאגו לדרך חזרה לחברים שלכם. זכרו מראש שאם יש אלכוהול בארוע חייבים לדאוג לדרך הביתה, ולא לתת לאנשים לנהוג כשהם שתויים. רצוי לארגן מראש מי לא שותה ומחזיר את השאר, או לתאם מוניות.
אלו מכם שאכן יעשו מסיבת שחרור מהצבא יזכרו אותה כחוויה חד פעמית, המסמלת את אחד המעברים הכי משמעותיים שקיימים בחיים.