צילום אירועים

תמונה אחת שווה אלף מילים – המשפט הקיטשי הזה מלווה אותנו בחיינו בכל האירועים הגדולים. הוא אומנם קיטשי אבל כל-כך נכון! ההסבר למשפט הוא הרבה יותר מורכב מרק אמירה בטלה: זיכרון של אנשים הוא ברובו ויזואלי. אז נכון שיש לנו גם חושים אחרים שמגרים לנו את הזיכרון כמו חוש הריח או הטעם אבל לרוב אפילו זיכרונות חושיים שאינם ויזואליים באים מלווים באימג' ויזואלי זה או אחר. אולם, זיכרון הוא לא אבסולוטי ולצערנו עם השנים הוא נוטה להתדרדר. המזל הוא שבעולם המודרני תמונות מספקות לנו תחליף מצוין. התחליף הצילומי כל כך אפקטיבי שהתפתח סביבו תחום שלם הלא הוא התחום של צילום אירועים.

מי שמעוניין לעשות את תעשיית הזיכרון למקצוע יכול למצוא היום שלל מוסדות אקדמיים בארץ אשר מציעים תואר בצילום . תואר בצילום אינו רק מתמקד ב: איך להחזיק מצלמה וללחוץ על הקליק אלא גם בבימוי ויזואלי אפקטיבי, עריכה בשטח ותוכנות עריכה לטובת עריכה לאחר הצילום כמו גם הפקה ויזואלית והבנה של משמעויות ויזואליות מצולמות. פעמים רבות ניתן לשלב תואר בצילום עם תארים בשלל סוגי האומנות – רישום, פיסול, תקשורת חזותית ועוד. כמו כן, פעמים רבות בתוך התואר עצמו ישנו חיבור לצילום ועריכה של וידאו. כמובן שהרקע התיאורטי הנדרש נלמד אף הוא כאשר רוכשים תואר בצילום והוא כולל קורסי בסיס רבים אשר מעניקים ידע רב לצלם המתחיל וממקדים אותו כאמן ולא רק כאיש טכני. בין הקורסים לרוב תוכלו למצוא: היסטוריה של אומנות, מבוא לאומנות מודרנית, מבע חזותי ועוד. כמו כן תוכלו פעמים רבות למצוא גם קורסים עם דגש לשימוש עסקי ומסחרי של תמונות החל מקורסים בשיווק, דרך קורסים בקופירייטינג וכלה בקורסים בפרסום.

מי שלא רוצה לעשות תואר שלם בתחום יכול למצוא כי שלל בתי ספר לצילום מציעים קורסים מקצועיים ביותר לתחום שניתן לקחת בתפזורת. למי הקורסים הללו מתאימים? לכל מי ששוקל ללכת לעשות תואר בצילום אבל רוצה קודם להתנסות בתחום ולוודא התאמה, לכל מי שרוצה לפתח את התחביב שלו לתחום ולהפוך מצלם למגירה למומחה בתחום צילום אירועים (משפחתיים שלו), לכל מי שמתעניין בפן התיאורטי של צילום ולא בהכרח בפרקטי ורוצה לקית קורס העשרה בתחום וכדומה.

יש לציין שיתרון משמעותי של תואר בצילום הוא הפורט-פוליו (תיק העבודות) אותו מרכיבים הסטודנטים תוך כדי התואר. תיק העבודות של צלם הוא כרטיס הביקור שלו ולכן חשוב מאוד שיהיה לצלמים מתחילים תיק מרשים במיוחד. האפשרות ליצור תיק עבודות תחת ביקורת של מרצים מומחים מאפשרת שיפור תמידי של התיק ולמידה מאנשי מקצוע ספציפי לתחום. כך לדוגמא מי שמעוניין להתמקצע בתחום של צילום אירועים יוכל במהלך התואר להרכיב תיק עבודות של אירועים שונים, להגיש את הצילומים כעבודות בתואר ולקבל עליהם ביקורת בונה.