אילו בירות מהחבית מומלצות לאירוע
רוצים למזוג בירה כמו גדולים באירוע שלכם? כדאי לכם לשכור מתקן לבירה ולקנות כמה חביות – "קגים", בשפה המקצועית – ממבשלות בוטיק ישראליות. זה לא עולה הרבה והבירה טרייה-טרייה
רוצים למזוג בירה באירוע, בלי להסתבך עם בקבוקים וזכוכית, ושהבירה תהיה כל הזמן קרה, טרייה ואיכותית?
הפתרון הנכון והטוב ביותר, בעלות הסבירה ואפילו הנמוכה ביותר, הוא שילוב של ברז בירה להשכרה עם קג של בירה בוטיק ישראלית טרייה ורעננה.
זה לא שיש לנו משהו נגד בירות מיובאות, חלילה וחס, אבל אם אנחנו כבר כאן, בישראל, למה לא לשתות בירה מקומית?
קגים של המבשלות המקומיות מכילים בערך 20 ליטר בירה וחיבור הברז (הקלאץ') הוא די סטנדרטי וקל לתפעול.
אתם יכולים לקנות יותר מסוג אחד של בירה, ואין צורך בשני מתקנים נפרדים: בחברות שמציעות השכרת ברז בירה ישמחו להציע לכם מתקנים עם שני ברזים שפועלים במקביל
בירה חזקה או בירה קלה?
ההמלצה שלנו היא תמיד לשלב. אם תיקחו בירה אחת בעלת 4.5 – 5.5% אלכוהול, תאפשרו לכולם לשתות. אם תיקחו רק בירה חזקה או חזקה מאוד, לא כולם ישתו ממנה.
קחו בחשבון שבירות קלות מתאימות יותר לאירועי חוף וקיץ. בירות כבדות זקוקות לאוכל – כבד, כמו בשר על האש או בשר מעושן – והן מתאימות לאירועים באווירה קרירה יותר.
אז מה שותים?
ג'מס
מבשלת הבירה בפתח תקווה מציעה מגוון של בירות מהחבית: מלאגר בהירה בעלת אחוז אלכוהול סטנדרטי (פחות מ-5%) ועד ה- 8.8%, הכבדה והאלכוהולית. אפשר לשלב; הלאגר הרגילה תהיה פופולרית יותר באירועי קיץ, כשחם.
מלכה
מצפון הארץ; אחת ממבשלות הבוטיק הוותיקות ביותר. האדמונית היא חביבת הקהל: פייל אייל בעלת 5.5% אלכוהול ומרירות מודגשת אבל לא בעטנית. מתאימה לכל סוג אירוע.
נגב
קחו את ה'אואזיס': 4.7% אלכוהול, קלילה וטעימה מאוד. להיט של ממש ממבשלת הבוטיק, שפעם הייתה ידועה במיוחד בזכות ה'בירה פסיפלורה' שלה.
ברזל
רובי: 5.5% אלכוהול של בירה חיטה בעלת טעמים שמזכירים קצת סוכר חם או שרוף; ויש אומרים קרמל. המבשלה היא הצעירה שבין המבשלות שמנינו, כולל המבשלה הבאה, ומתהדרת בהיותה מבשלה קיבוצית.
עמק האלה
שוב, אחת מהמבשלות היותר ותיקות בישראל. היא נמצאת – איך לא – בסביבות עמק האלה, במושב שריגים. מהמגוון של המבשלה תוכלו ליהנות מבירה חיטה בהירה בסגנון בווארי קלאסי (5.1%) או מהבירה הכבדה ביותר ברשימה שלנו כאן, הטריפל הבלגית, בעלת 9.2% אלכוהול.